Bouhanni wint derde etappe Vierdaagse van Duinkerke, Wippert derde

H.Vviv

Nacer Bouhanni heeft de derde etappe van de Vierdaagse van Duinkerke. De Fransman van Cofidis was in een massasprint na 171.5k de snelste. De Belg Timothy Dupont kwam als tweede over de streep, voor de Nederlander Wouter Wippert. In het algemeen klassement neemt Dupont de leiderstrui over van Bryan Coquard, die in Ecques niet verder kwam dan een achttiende plaats.

Jan-Willem van Schip was mee in de vroege vlucht. De Nederlander van Roompot-Nederlandse Loterij had het gezelschap van bergtrui-drager Conor Dunne (Aqua Blue Sport), Jérémy Leveau (Delko-Provence Marseille-KTM) en Samuel Leroux (Roubaix Lille Métropole). Het viertal had een maximale voorsprong van vier minuten, maar in de laatste twee kilometer werden ze teruggehaald door het peloton.

Daardoor konden de sprinters zich opmaken voor een nieuwe massasprint in de Franse rittenkoers. Ditmaal was Bouhanni de snelste. Een mooie opsteker voor de 27-jarige Fransman, die onder vuur ligt bij zijn eigen ploeg door zijn mindere prestaties dit seizoen. Wippert sprintte naar een verdienstelijke derde plaats, één plaats beter dan in de eerste twee etappes.