China werkt aan live-actionfilm van Nijntje

Danny

De Chinese productiemaatschappij Beijing WD Pictures en de Nederlandse uitgeverij Mercis werken aan een deels digitaal geanimeerde, deels live-action-bioscoopfilm over Nijntje. De film zal worden gedraaid met een Chinese cast en wordt in principe vooral voor de Chinese markt gemaakt. Dat melden vakbladen woensdag op het festival van Cannes.

Met deze stap wil Beijing WD Pictures, die nu vooral actiefilms maakt, zijn oeuvre uitbreiden naar familiefilms. Het is niet de eerste bioscoopfilm van Nijntje. De Nederlandse regisseur Hans Perk maakte vijf jaar geleden een animatiefilm over het wereldberoemde konijn.

Nijntje is een creatie van de Utrechtse tekenaar Dick Bruna (1927-2017). Er zijn meer dan 120 boekjes over het pientere konijn uitgebracht; hiervan zijn er wereldwijd meer dan 85 miljoen verkocht. Nijntje heet overigens in het buitenland anders; in de meeste landen staat zij bekend onder de naam Miffy of een variant daarvan.

De Chinese Nijntje-film moet in 2020 in de bioscopen te zien zijn. Het is niet duidelijk of de film ook in Nederland te zien zal zijn.

China werkt aan live-actionfilm van Nijntje
China werkt aan live-actionfilm van Nijntje (Foto: BuzzE)