Barcelona met Cillessen te sterk voor Villarreal

Redactie

Barcelona heeft woensdagavond de 27ste competitiezege geboekt. Op eigen veld was de Spaanse landskampioen met 5-1 te sterk voor Villarreal.

Bij de thuisploeg was er voor Jasper Cillessen voor het eerst dit seizoen een basisplaats in LaLiga, waar de doelman eerder dit seizoen zijn minuten alleen nog maar gemaakt had in de Copa del Rey en één wedstrijd in de Champions League.

Cillessen zag na elf minuten spelen Philippe Coutinho de score openen. Ousmane Dembélé zette een prachtige dribbel in, verschalkte enkele tegenstanders en stuitte vervolgens op Sergio Asenjo, maar Coutinho was er als de kippen bij om de rebound binnen te schieten. Vijf minuten later was de stand al 2-0. Andrés Iniesta gaf een steekpass op Lucas Digne en de Fransman gaf de voorzet op de vrijstaande Paulinho die eenvoudig raak kon schieten.

Op slag van rust volgde de vroegtijdige beslissing. Lionel Messi zette zelf een aanval op en speelde de bal terug op Iniesta, die de bal over de verdediging van Villarreal lobde en Messi kon in de verre hoek raak schieten: 3-0. Negen minuten na rust slaagden de gasten, de nummer zes van LaLiga, erin om wat terug te doen en Cillessen te passeren. Een schot in het strafschopgebied werd door Nicola Sansone van richting veranderd en liet de Nederlander kansloos.

Drie minuten voor tijd bracht Dembélé de stand op 4-1. Na een sterke individuele actie van Ivan Rakitic gaf de Kroaat de bal af aan de geheel vrijstaande Fransman, die eenvoudig raak kon schieten. In blessuretijd werd het ook nog 5-1 in Camp Nou en wederom kwam de naam van Dembélé op het scoreformulier te staan, via een stiftje na een mooie dribbel. Barcelona blijft ongeslagen in LaLiga. Komende zondag gaat de ploeg nog op bezoek bij Levante om de competitie op 20 mei op eigen veld af te sluiten tegen Real Sociedad.

Uitslagen La Liga woensdag:

FC Barcelona - Villarreal 5-1
Sevilla - Real Madrid 3-2