Twente hoopt Assaidi en Jensen te behouden

Redactie

FC Twente gaat er alles aan doen om Oussama Assaidi en Fredrik Jensen aan hun contract te houden. De club wil met het tweetal de Jupiler League in.

Voetbal International heeft een analyse gemaakt welke spelers moeten vertrekken bij de degradant en dat zijn er veel. Assaidi en Jensen mogen echter onder geen beding vertrekken, schetst het magazine. De twee staan model voor de voetbalkwaliteit die FC Twente nodig denkt te hebben om in één seizoen terug te kunnen keren in de Eredivisie.

Huurlingen Thomas Lam, Adnane Tighadouini, Cristián Cuevas en Luciano Slagveer gaan wel weg. Ze keren terug naar hun eigenlijke werkgevers. De in de winterstop voor vijf maanden aangetrokken Adam Maher en Mounir El Hamdaoui gaan naar alle verwachting elders aan de slag en ook aanvoerder Hidde ter Avest lijkt te vertrekken aangezien de club zijn aflopende contract niet wil verlengen.

Het magazine meldt dat de Tukkers de mislukte spits Marko Kvasina hebben laten vertrekken naar het Oostenrijkse SV Mattersburg. Zodoende staan er voor volgend seizoen nog achttien spelers onder contract voor het eerste elftal, waarvan er tien beschikken over een degradatieclausule. De zaakwaarnemer van keeper Joël Drommel zou zich binnen de kortste keren hebben gemeld om te praten over de toekomst van zijn cliënt. Vermoedelijk volgen er meer spelers, dus lijken er nog meer wisselingen plaats te gaan vinden voor het team op 17 augustus aan haar avontuur in de Jupiler League start.

De club staat daarbij vermoedelijk nog steeds onder leiding van Marino Pusic. Hij stapte onlangs in toen Gertjan Verbeek werd ontslagen en is nu de voornaamste kandidaat om de positie van hoofdtrainer definitief op te eisen. "Ik heb bij de directie aangegeven wat mijn ambities zijn. Of ik er klaar voor ben? Ja", zegt hij vol vertrouwen. "Deze competitie moet je anders aanvliegen. In wedstrijden zullen we keihard strijd moeten leveren. FC Twente heeft dus weerbare spelers nodig. We zijn volgend seizoen de prooi waar iedereen op jaagt."