'Reuring bij Ajax; De Ligt wil weg, Labyad komt'

Redactie

Matthijs de Ligt heeft de clubleiding van Ajax laten weten dat hij graag wil vertrekken, terwijl Zakaria Labyad mogelijk de nieuwste aanwinst wordt.

Dat schrijft De Telegraaf woensdagochtend. Naast De Ligt heeft ook doelman André Onana gezegd dat hij weg wil, al was van hem al bekend dat hij een buitenlands avontuur wel ziet zitten. Samen met zijn zaakwaarnemer Barry Hulshoff is De Ligt een samenwerking aangegaan met Mino Raiola. Zijn contract verloopt over drie jaar.

Grote vraag is nu of Ajax de talentvolle verdediger tegen zijn zin in Amsterdam gaat houden. De 18-jarige De Ligt werd dit seizoen al gelinkt aan clubs als Bayern München, Tottenham Hotspur, Manchester City en Barcelona. Buitenlandse media melden dat Ajax een transfersom van minstens 55 miljoen euro voor hem verlangt.

Tegenover het mogelijke vertrek van De Ligt en Onana staat dus de komst van Labyad. Volgens De Telegraaf is de overstap al bijna rond en krijgt FC Utrecht een transfersom die door bonussen kan oplopen tot ruim zeven miljoen euro. Labyad is naar verluidt dinsdag al medisch gekeurd op De Toekomst en hij is met Ajax akkoord over een contract voor vier seizoenen.

FC Utrecht laat niets los over een mogelijk vertrek van Labyad, die dit seizoen goed was voor twaalf doelpunten en acht assists. "Zoals je zult begrijpen, focussen wij ons volledig op de play-offs waarin we Europees voetbal willen veilig stellen", aldus directeur voetbalzaken Jordy Zuidam. De club staat woensdagavond en zaterdag tegenover sc Heerenveen.