PES 2019 officieel aangekondigd

Rowin (Racerblade)

Konami heeft zojuist het nieuwe deel in de langlopende Pro Evolution Soccer-serie aangekondigd. PES 2019 komt dit jaar iets eerder uit dan normaal: 30 augustus.

Bij een aankondiging hoort natuurlijk een aantal beloften wat betreft verbeteringen in PES 2019. Het nieuwe deel zal meer skill-moves introduceren, en ook de physics zullen verbeterd zijn. Konami belooft betere bal-, speler- en doelnetphysics, en bovendien zal het op doel schieten een revisie krijgen. Spelers zullen ook meer zichtbaar vermoeid worden, wat de gameplay op zijn beurt zou moeten beïnvloeden.

Ook grafisch zou de game beter moeten worden, zo zal de game zowel 4K-resolutie en HDR ondersteunen, en focust de ontwikkelaar zich vooral op het verbeteren van lichtinval, schaduwen en het verbeteren van de animaties van het publiek. De 'myClub'-mode wordt herzien en dat betekent dat we nu ook 'High Performance' en 'Legend'-spelers kunnen verwachten, evenals een 'Team of the Week'.

Konami laat overigens ook weten dat het hun missie is meer licenties te kunnen bieden, in de vorm van volledig gelicentieerde competities, stadions en clubs. Zoals recentelijk is aangekondigd, behoren de UEFA-licenties daar echter niet bij.

PES 2019 komt 30 augustus uit voor PlayStation 4, Xbox One en pc.