NBA: Rockets en Warriors naar Conference Finals

heywoodu

De basketballers van de Houston Rockets en Golden State Warriors staan in de finale van de Western Conference in de NBA. Beide teams maakten het dinsdagavond in eigen huis af in het vijfde duel met respectievelijk de Utah Jazz en New Orleans Pelicans.

De Rockets hadden in het grootste deel van de eerste helft het heft in handen, maar in het derde kwart werd het tij enigszins gekeerd. Onder leiding van de pas 21-jarige Donovan Mitchell, goed voor maar liefst 22 punten in het derde kwart, kwam Utah terug en nam het zelfs de leiding.

Toch wisten de Rockets weer terug te slaan, vooral door een heerlijk spelende Chris Paul, die met 41 punten en 10 assists voor het eerst in zijn carrière de Conference Finals haalde. Nadat Mitchell na een aanvaring met James Harden geblesseerd uitviel was het gedaan voor Utah: 112-102.

In Oakland stonden de Warriors tegenover de Pelicans, die in de eerste helft nog bij konden blijven. Dat veranderde in het derde kwart: de Warriors liepen uit naar ruim twintig punten voorsprong en hoewel de Pelicans - met liefst negentien rebounds voor Anthony Davis - in de slotfase weer binnen de tien punten kwamen, gaf de thuisploeg het niet meer weg: 113-104.

De beste plays van de avond (Bron: YouTube)