Southampton grijpt laatste kans in cruciaal duel met Swansea

Redactie

Southampton heeft zich dinsdagavond bijna veiliggespeeld in de Premier League. De bezoekers wonnen het cruciale degradatieduel bij Swansea City.

Southampton stond voorafgaand aan het duel net als Swansea op 33 punten, maar The Saints beschikken over een veel beter doelsaldo. Bij een overwinning in het Liberty Stadium zou de club dus een grote stap zetten richting handhaving, aangezien komend weekend de laatste speelronde al is.

In de eerste helft waren The Swans voetballend de bovenliggende partij, maar het lukte beide teams niet echt om goede uitgespeelde kansen te creëren. Kort na de pauze was Jordan Ayew dicht bij de openingstreffer namens de thuisploeg. Southampton-keeper Alex McCarthy tikte het schot van Ayew prachtig uit de bovenhoek.

Na bijna een uur werden ook de gasten gevaarlijk, want vanuit een kort genomen hoekschop kon Charlie Austin op doel koppen. Zijn poging ging echter recht op doelman Lukasz Fabianski af. Twaalf minuten later was het wel raak vanuit een nieuwe spelhervatting. Een poging van Austin werd nog tegengehouden, maar in de rebound kon Manolo Gabbiadini scoren.

Mede door een redding op een kopbal van Tammy Abraham wist McCarthy zijn doel schoon te houden en trokken The Saints de zege over de streep. Dat betekent dat na hekkensluiter Stoke City nu ook nummer negentien West Bromwich Albion definitief gedegradeerd is. Swansea City staat achttiende en moet zondag thuis van Stoke winnen om Huddersfield Town in te kunnen halen. Die ploeg heeft drie punten meer, maar speelt nog tegen Chelsea en Arsenal. Southampton is zo goed als veilig door het veel betere doelsaldo dan Swansea (verschil van negen goals).