Finse ijshockeyers veel te sterk voor Noorwegen, eindelijk winst Slowakije

heywoodu

De Finse ijshockeyers hebben op het wereldkampioenschap in Denemarken ook hun derde wedstrijd gewonnen. Noorwegen werd in groep B probleemloos aan de kant geschoven door de ploeg met vooral spelers uit de NHL en de Finse topteams: 7-0.

In dezelfde groep had Letland geen kind aan Zuid-Korea, dat met 5-0 klop kreeg. De Zuid-Koreanen spelen eigenlijk een niveau te hoog en hebben na drie wedstrijden al een doelsaldo van 1-23 voor de kiezen gekregen.

In groep A was er na de zure nederlaag tegen Tsjechië en verlies tegen Zwitserland dan eindelijk winst voor Slowakije. Oostenrijk kwam al na anderhalve minuut op voorsprong, maar Slowakije herstelde zich: via goals van onder meer Tomas Jurco (Chicago Blackhawks) en Christian Jaros (Ottawa Senators) boekten de Slowaken een 4-2 overwinning.

Het duel tussen Tsjechië en Zwitserland leverde vooral in de tweede periode spektakel op met zes goals. De Zwitsers gaven een 1-3 voorsprong uit handen en in de shoot-outs was het Colorado Avalanche-goalie Pavel Francouz die namens de Tsjechen als enige een save maakte, waardoor Tsjechië won.

De hoogtepunten van Oostenrijk - Slowakije (Bron: YouTube)