MLB: Profar slaat Rangers naar winst, zes hits voor Springer

heywoodu

De honkballers van de Texas Rangers hebben in eigen huis de eerste onderlinge ontmoeting van het seizoen met de Detroit Tigers gewonnen. Dat ging bepaald niet makkelijk, maar Nederlands international Jurickson Profar zorgde voor de beslissing.

Na vijf innings stond het 1-3 voor de Tigers, maar in de zesde inning werd flink gescoord. Leonys Martin sloeg de Tigers met een homerun naar 1-5, waarna de Rangers de stand in dezelfde inning gelijk konden trekken: 5-5. 

In inning zeven kwamen de Tigers dan weer op voorsprong, 5-6, maar de Rangers sloegen terug: Choo Shin-soo sloeg Delino DeShields over de thuisplaat voor 6-6, waarna Profar op zijn beurt Choo met een triple binnen sloeg. Profar bracht de Rangers daarmee op 7-6 en dat zou de eindstand zijn.

Bij de Houston Astros maakte George Springer grote indruk. De buitenvelder kwam zes keer aan slag in de oprolpartij tegen de Oakland Athletics en wist alle zes de slagbeurten om te zetten in een hit. Het was de eerste keer in ruim een jaar dat een speler in de MLB zes hits in één wedstrijd laat noteren en Springer is de eerste speler ooit van de Astros die dat voor elkaar krijgt.

Uitslagen MLB maandag
Philadelphia Phillies - San Francisco Giants 11-0
Cincinnati Reds - New York Mets 6-7
Chicago Cubs - Miami Marlins 14-2
Texas Rangers - Detroit Tigers 7-6
St.Louis Cardinals - Minnesota Twins 0-6
Oakland Athletics - Houston Astros 2-16
San Diego Padres - Washington Nationals 5-8

Springer schitterde in Oakland (Bron: YouTube)