Canadese en Russische ijshockeyers halen hard uit op WK

heywoodu

Op het WK ijshockey in Denemarken hebben Rusland en Canada zondag hard uitgehaald. De olympisch kampioenen uit Rusland, nu aangevuld met het nodige NHL-geweld, liet weinig heel van Oostenrijk, dat vooral spelers uit de eigen EBEL League heeft meegenomen: 7-0, met goals van zeven spelers.

Canada hield eveneens flink huis en wel tegen Zuid-Korea. De arme Koreaanse ploeg kreeg bij elke zucht al een schot op doel te verwerken en maar liefst negen Canadese spelers wisten dat om te zetten in een goal. De jonge Tyson Jost van de Colorado Avalanche scoorde twee keer, wat de eindstand op een pijnlijke 10-0 bepaalde.

Het sterke Zweden, een van de voornaamste outsiders voor de wereldtitel, wist met de nodige moeite af te rekenen met Tsjechië: 3-2, onder meer door een goal en twee asissts van Rickard Rakell van de Anaheim Ducks. Noorwegen gaf tegen Duitsland een 2-0, 3-2 en 4-3 voorsprong weg, maar goalie Henrik Haukeland schitterde in de shootouts en hielp de Noren zo alsnog naar de winst.

Finland boekte een nog simpeler zege op Letland dan vooraf verwacht. De jonge Sebastian Aho van de Carolina Hurricanes schitterde met twee goals en vier assists, terwijl ook zijn Hurricanes-teamgenoot Teuvo Teräväinen twee goals scoorde, net als Veli-Matti Savinainen. Finland won uiteindelijk met 8-1. Zwitserland dompelde de Slowaken tot slot in rouw: een dag na de pijnlijke nederlaag tegen Tsjechië gingen het ijshockeygekke land met 2-0 onderuit tegen de Zwitsers.

Canada verplettert het arme Zuid-Korea (Bron: YouTube)