NHL: Lightning en Golden Knights naar Conference Finals

heywoodu

De ijshockeyers van de Tampa Bay Lightning en de Vegas Golden Knights hebben zich in de play-offs in de NHL geplaatst voor de Conference Finals. De Lightning deed dat in het oosten, de Golden Knights strijden in het westen om de titel en een plek in de Stanley Cup-finale.

De Lightning speelde thuis tegen de Boston Bruins en met een 3-1 voorsprong op zak was nog één zege nodig. David Krejci zette de Bruins aanvankelijk op voorsprong, maar Brayden Point en JT Miller brachten de Amalie Arena in de tweede periode in vervoering: 2-1. In de laatste anderhalve minuut maakte Anton Stralman het definitief af door Tampa Bay op 3-1 te schieten met een empty netter, waarmee de plek in de Conference Finals binnen was.

De Golden Knights begonnen in San Jose met een 3-2 stand tegen de Sharks, die nauwelijks een vuist konden maken. Jonathan Audy-Marchessault en Nate Schmidt scoorden in de tweede periode, waarna Cody Eakin het in de derde periode definitief af kon maken namens het dit seizoen in de NHL debuterende team: 0-3 en dus 4-2 eindwinst in de serie.

Tampa Bay speelt tegen de Washington Capitals of Pittsburgh Penguins, waar het nu 3-2 staat in de serie. De Golden Knights nemen het op tegen de Winnipeg Jets of de Nashville Predators, waar het ook 3-2 staat.

De hoogtepunten van de avond (Bron: YouTube)