Tennisser Zverev verdedigt titel in München, eerste ATP-titel Daniel

heywoodu

Tennisser Alexander Zverev heeft zijn titel op het ATP-toernooi van München met succes kunnen verdedigen. In de finale in Zuid-Duitsland was Zverev te sterk voor zijn Duitse landgenoot Philipp Kohlschreiber.

Zverev won het toernooi vorig jaar ook al en werd daarmee de opvolger van Kohlschreiber, die in 2007, 2012 en 2016 de beste was in München. In 2013 en 2015 verloor hij de eindstrijd, dit keer had hij tegen Zverev geen moment echt een kans om in de wedstrijd te komen: 6-3, 6-3.

De 25-jarige Japanner Taro Daniel speelde in Istanbul zijn eerste ATP-finale en hij pakte er gelijk zijn allereerste titel. De 34-jarige Tunesiër Malek Jaziri was zijn opponent en ook hij speelde voor het eerst een finale. Daniel won set één via de tiebreak en maakte het vervolgens af: 7-6 (4), 6-4.

In Estoril stond de Portugees João Sousa voor eigen publiek in de finale, zijn tiende in totaal. Hij klopte de jonge Amerikaan Frances Tiafoe, die na zijn zege in Delray Beach dit jaar zijn tweede ATP-finale speelde. Sousa won met 6-4, 6-4 en pakte na Kuala Lumpur 2013 en Valencia 2015 zijn derde titel.

De dubbelspelfinale in Estoril leverde een nederlaag op voor Wesley Koolhof. De Nederlander ging samen met zijn Nieuw-Zeelandse partner Artem Sitak in twee sets onderuit tegen de Britten Kyle Edmund en Cameron Norrie: 6-4, 6-2.