Baldassarri boekt tweede Moto2-zege, Bendsneyder net buiten de punten

heywoodu

Moto2-coureur Lorenzo Baldassarri heeft zijn tweede Grand Prix-zege binnen. Na San Marino 2016 was de Italiaan zondag op het circuit van Jerez de la Frontera duidelijk de sterkste, zeker na het wegvallen van Alex Marquez.

Marquez nam vanaf de tweede plek de leiding door polesitter Baldassarri af te troeven, wat Francesco Bagnaia ook deed. Achter Balda reed Brad Binder naar plek vier, voor Joan Mir en Xavi Vierge, terwijl ook Miguel Oliveira vanaf de veertiende plek rap naar voren kwam.

Red Bull KTM-rijders Oliveira en Binder hadden het tempo lekker te pakken: Binder nam plek twee in, zijn Portugese teamgenoot reed naar de vierde stek. Even verderop reed Moto2-rookie Romani Fenati op een prima negende plek, achter Moto3-wereldkampioen Mir.

Voor Fenati was het na zeven ronden klaar: veteraan Mattia Pasini liet hem totaal geen ruimte en Fenati schoof onderuit, terwijl Pasini wél verder kon. Dat gold na tien ronden ook voor Marquez. De Spaanse titelfavoriet probeerde op plek drie een gat naar Oliveira dicht te remmen, maar schoof weg.

Na de val van Marquez had Baldassarri de leiding stevig in handen, voor Oliveira en Bagnaia, die Vierge dan weer achter zich had. Daar veranderde in de slotfase niks meer aan en dus kon Baldassarri eindelijk weer eens een zege bijschrijven, voor Oliveira, Bagnaia, Vierge en Pasini.

Bo Bendsneyder vertrok van de 23e plek en kwam rustig wat naar voren. In de slotfase streed de Nederlander om in de buurt van de punten te komen en na valpartijen van Joe Roberts en Steven Odendaal kwam hij op plek zestien terecht. Er was nog één positie nodig voor een punt, maar Bendsneyder kwam net tekort om Andrea Locatelli te passeren.