NBA: 'King James' doet het wéér, buzzer beater Belinelli mag niet baten

heywoodu

De basketballers van de Cleveland Cavaliers hebben in de tweede ronde van de play-offs in de NBA een 3-0 voorsprong te pakken tegen de Toronto Raptors. Daar moest in eigen huis vooral in het einde nog wel even flink voor geknokt worden.

De Cavaliers waren vrijwel de hele wedstrijd de bovenliggende partij en hadden geregeld een punt of vijftien voorsprong. In het vierde kwart kwamen de Raptors echter zeer dicht in de buurt en het was volledig aan een aantal knappe plays van LeBron James te danken dat de Cavaliers niet op achterstand kwamen.

Met 8,8 seconden op de klok was het de Britse rookie OG Anunoby die met een fraaie driepunter voor de gelijke stand zorgde: 103-103. Toch kwam het nog goed voor de Cavaliers en dat was te danken aan (wie anders) dan King James. Hij nam de bal, bleef rustig en met 0,1 seconde op de klok viel zijn knappe worp precies in de basket, waardoor de Cavaliers met 105-103 wonnen en de stand op 3-0 zetten.

De Philadelphia 76ers hoopten in eigen huis tegen de Boston Celtics een eerste zege te pakken na twee nederlagen. Het ging zeer lang gelijk op en de Celtics leken het af te maken. Dat lukte echter nog niet, want met een dikke seconde te gaan kreeg Marco Belinelli de bal en de Italiaan werkte die op zeer knappe wijze in de basket: 89-89. Er was dus overtime nodig en na een paar spannende minuten trokken de Celtics met 98-101 toch de winst en dus de 3-0 voorsprong naar zich toe.

James schitterde vooral in de slotfase (Bron: YouTube)

Belinelli houdt de Sixers in leven (Bron: YouTube)