Dutch Windmills treden toe in basketbalcompetitie

heywoodu

De Dutch Basketball League bestaat vanaf volgend seizoen niet uit negen, maar uit tien teams. Alle huidige negen ploegen hebben zich opnieuw ingeschreven, inclusief de deze jaargang nieuwe Den Helder Suns, en de Dutch Windmills uit Dordrecht komen erbij.

De ploeg zal haar thuiswedstrijden spelen in de Sportboulevard Dordrecht. Initiatiefnemer Ton Sels wil in de voetsporen treden van Frisol/Rowic, dat in de jaren 70 en 80 op het hoogste niveau speelde in Nederland. "We wilden het profbasketbal terugbrengen in Dordrecht", zegt hij.

Over drie jaar moeten de Windmills mee kunnen draaien in de top van Nederland, met Europees basketbal als een van de doelen op de langere termijn. "Ons concept draait op business en basketbal en we hebben een goede financiële basis dankzij een investeerder", zegt Sels. 

Het budget bedraagt waarschijnlijk zo'n 450.000 euro, ruimschoots het dubbele van de minimale eis in de DBL. Ook in Utrecht, Haarlem, Nijmegen en Den Haag zijn plannen om een team op te richten en dat ziet DBL-voorzitter Ramses Braakman graag gebeuren: "Twee jaar geleden wilden we binnen drie jaar twaalf ploegen hebben. Dit jaar kwam Den Helder erbij, volgend jaar Dordrecht en daarna hopelijk nog twee teams."