Van der Sar belooft actie: "Dat moet"

Redactie

Recordkampioen Ajax heeft al vier jaar geen prijs gewonnen en algemeen directeur Edwin van der Sar begrijpt het gemor van de fans. Hij belooft actie.

“We moeten met een zo sterk mogelijke selectie kampioen worden en door die vroege Europese wedstrijden komen”, spreekt hij de doelstellingen uit tegenover Ajax Life. De club staat al vier seizoen achter elkaar met lege handen en Van der Sar moet het daarom geregeld ontgelden bij de supporters. "Ik ben eindverantwoordelijk. Daar wil ik niet voor weglopen, maar het is niet aan de orde om op te stappen", benadrukt hij.

Ajax gaat dus met de oud-keeper aan het roer op zoek naar verbetering. De selectie bleek steeds niet goed genoeg om de concurrentie de baas te zijn en ook nu is er vanuit de achterban vrees voor het vertrek van bepalende spelers die op het laatste moment nog weggekocht kunnen worden door de Europese elite. "Maar wij zijn op een bepaald niveau natuurlijk ook kapitaalkrachtig", pareert de algemeen directeur.

Bovendien heeft de club al actie ondernomen om de gelederen te versterken, aldus de beleidsbepaler. De Amsterdammers lieten afgelopen winter al weten twee aanwinsten gecontracteerd te hebben voor deze zomer en daar blijft het als het aan Van der Sar ligt niet bij. Hij belooft meer transfergeweld. "We hebben met Bandé en Schuurs al aankopen gedaan, maar daarmee zijn we nog niet klaar op de transfermarkt. Daarnaast hebben we met een groot aantal spelers verlengd afgelopen jaar. Denk aan De Ligt, De Jong, Van de Beek en Mazraoui.”

De fans mogen dus van Ajax verwachten dat de selectie vroeg op orde is, zodat het, in tegenstelling tot het huidige seizoen, wel in staat is om door de Europese voorrondes te komen en vanaf het begin mee te strijden om de landstitel. Of dat een concrete toezegging of een idealistisch streven is? "Ik heb gezegd dat het niet mooi is als het lukt, maar dat het moet", aldus Van der Sar. "Die woorden wil ik niet terugtrekken. We werken er hard aan."