Financieel sterk NAC Breda debuteert in categorie drie

Redactie

De licentiecommissie van de KNVB heeft een debutant opgenomen in categorie drie. NAC Breda hoort qua financiën bij de gezondste clubs van Nederland.

Via de officiële kanalen reageert de club uitgelaten op de blijde boodschap. De ingediende halfjaarcijfers zijn ingezien en de bond heeft geoordeeld dat de club er uitermate goed voor staat. De Parel van het Zuiden scheerde nog niet eens zo lang geleden langs de financiële afgrond en voert sindsdien een strak beleid wat hen van categorie één naar het rustiger vaarwater in categorie twee bracht. De terugkeer in de Eredivisie levert NAC nu zo'n positieve boost op dat het nu zelfs voor het eerst in de clubhistorie doorstoomt naar de hoogste trede.

"Dit is geweldig nieuws voor alle betrokkenen bij onze club. We werken al jarenlang keihard aan het financiële herstel van NAC, dus kun je geen groter compliment krijgen dan deze toetreding tot de derde categorie", aldus algemeen directur Justin Goetzee. “Het maakt mij ontzettend trots dat we, ondanks alle tegenslagen van de afgelopen jaren, financieel staan waar we nu staan. Dat is natuurlijk te danken aan de ongekende inzet van de gehele organisatie, maar niet in de laatste plaats ook aan iedereen die de club door de jaren heen is blijven steunen", doelt hij op de trouwe fanschare.

Ook op sportief gebied hebben de Brabanders het doel voor dit seizoen al bijna bereikt. De club handhaaft zich op het hoogste niveau zonder nacompetitie te hoeven spelen, tenzij Roda JC in een onwaarschijnlijk geval drie punten en een verschil van tien goals goedmaakt in de laatste speelronde. Het clubbestuur durft daarom al vooruit te kijken en wil geleidelijk aan groeien. "Het is nu zaak om het budget ieder jaar weer een stuk verder op te schroeven en van NAC een stabiele club in de Eredivisie te maken", aldus Goetzee, die wel benadrukt geen financiële risico's te willen nemen. "Het werken vanuit een gezonde positie blijft immers een van de belangrijkste pijlers in ons beleidsplan."