Ruilen van items in PUBG niet meer mogelijk

Nathan (Noppie2000)

PUBG Corp., uiteraard van de game PlayerUnknown's Battlegrounds, heeft via een post op Steam bekendgemaakt dat het (voorlopig) niet meer mogelijk is om in-game items (cosmetics) met elkaar te ruilen.

Net als vele andere games tegenwoordig zijn er in PUBG cosmetics waarmee jouw personage van uiterlijk kan veranderen. Zeker in een game die de populariteit geniet van PUBG krijgt al snel handel, waarin de items voor echt geld doorverkocht worden. PUBG Corp. voorkomt dit met de aangekondigde maatregel. De enige manier om nu nog van je items af te komen is via de Steam Market, iets wat sommige gamers in het verkeerde keelgat is geschoten.

Een deel van de userbase verwijt PUBG Corp. ervan dit alleen gedaan te hebben, omdat zij via de Steam Market een deel van de opbrengsten ontvangen. Via third-party websites is dat uiteraard niet het geval. Een ander deel van de userbase verwijst weer naar de uitspraken van onder andere de Nederlandse Kansspelautoriteit die hebben beoordeeld dat games als PUBG de kansspelregels overtreden en maatregelen moeten doorvoeren.

Wat de reden ook is, PUBG Corp. onderzoekt een manier om ruilen weer in de game te introduceren zonder dat third-party sites daar misbruik van kunnen maken.

Pubg wapenskins