NHL: Predators en Penguins op gelijke hoogte tegen Capitals en Jets

heywoodu

In de tweede ronde van de play-offs in de NHL hebben de ijshockeyers van de Nashville Predators en Pittsburgh Penguins een belangrijke zege geboekt. Tegen respectievelijk de Winnipeg Jets en Washington Capitals wonnen de ploegen wedstrijd vier, waardoor het in beide series nu 2-2 staat.

De Penguins speelden thuis tegen de Capitals en het was Jake Guentzel die de ploeg halverwege de tweede periode op voorsprong zette. TJ Oshie werkte fraai de gelijkmaker binnen, maar via Evgeni Malkin kwam de stand op 2-1. In de slotfase van de wedstrijd profiteerde Guentzel van de powerplay en een empty net, waardoor de Penguins de boel met 3-1 op slot konden gooien.

Ryan Hartman schoot de Predators in Winnipeg na een dik kwartier op voorsprong en halverwege de tweede periode was het nog eens raak: captain PK Subban ramde op de voor hem karakteristieke snoeiharde wijze de 0-2 van afstand binnen. Niet veel later maakte hij op exact dezelfde wijze bijna de 0-3, maar het bleef bij één goal van de Jets: Patrik Laine schoot de 1-2 eindstand op de borden.

De hoogtepunten van de avond (Bron: YouTube)