Waterpolosters naar finale FINA World League

Nattekat

De Nederlandse waterpolosters hebben zich voor het tweede jaar op rij geplaatst voor de super final van de FINA World League. In de laatse en allesbeslissende wedstrijd werd de nummer twee van de wereld, Spanje, voor het eerst in twee jaar tijd door Nederland verslagen. Van overmacht was alles behalve sprake, de wedstrijd bleef nog tot het einde enorm spannned. De uiteindelijke stand was 10-11.

Nederland had wat moeite om op gang te komen en kwam na het eerste part op een 3-2 achterstand te staan. De ploeg wist zich echter te herpakken en stond halverwege de wedstrijd weer op gelijke hoogte: 5-5. In het derde kwart werd het sterke spel voortgezet en kon Oranje zelfs op drie punten voorsprong komen. Spanje wist in de slotfase terug te komen en met nog enkele minuten te spelen kon de wedstrijd met een 9-9 nog alle kanten op. Uiteindelijk was het Nederland dat nog de meeste adem over had en een doelpunt meer kon scoren.

Met deze overwinning eindigde Nederland met negen punten op een derde plek in de poule. De overwinning zorgde er ook voor dat de wedstrijd tussen Hongarije en Rusland later op de dag de beslissende ging worden om de laatste plek in de finale. Had Nederland verloren, dan waren beide ploegen doorgegaan ten koste van Nederland. Deze wedstrijd werd dankzij een enorm sterk begin van de wedstrijd met 13-11 gewonnen door Rusland.

Het is het tweede jaar op rij dat Nederland door is naar de superfinale (Pro Shots / Insidefoto)
Het is het tweede jaar op rij dat Nederland door is naar de superfinale (Pro Shots / Insidefoto)