Costa helpt Atlético aan plek in finale Europa League

Redactie

Atlético Madrid heeft zich donderdagavond geplaatst voor de finale van de Europa League nadat het met 1-0 te sterk was voor Arsenal.

Waar Diego Costa in de heenwedstrijd (1-1) geen speelminuten kreeg, was er tijdens de return een basisplaats bij de Madrilenen en de spits kreeg na zeven minuten spelen een uitstekende mogelijkheid op de 1-0. De Spaans international was de verdediging van Arsenal de baas, maar hij was te slordig in de afronding. Bij minuten later moesten the Gunners al afscheid nemen. Laurant Koscielny raakte geblesseerd en moet per brancard van het veld gedragen.

Arsenal zette halverwege de eerste helft even aan, maar inzetten van Aaron Ramsey, Alexandre Lacazette en Mesut Özil konden verdedigd worden. Toch bleven de grote kansen er voor de thuisploeg. Koke schoot de bal naast en Antoine Griezmann schoot nipt voorlangs. In blessuretijd van de eerste helft viel alsnog de treffer. Griezmann gaf de bal mee aan Costa en de 29-jarige spits schoot beheerst raak: 1-0.

Na rust werd Arsenal via Aaron Ramsey gevaarlijk, maar de international van Wales had te veel tijd nodig en kon dus niet afronden. Griezmann ontfermde zich over een vrije trap voor Atlético en plaatste de bal naast. Na een uur spelen zetten de gasten weer wat een en Jan Oblak moest handelend optreden op een schot van Granit Xhaka.

Toch was het Atlético dat via Griezmann een uitgelezen mogelijkheid kreeg om de wedstrijd in het slot te gooien. De Fransman kon in het strafschopgebied aanleggen, maar zijn schot belandde via de benen van een verdediger in de handen van David Ospina.

In de slotfase van de wedstrijd slaagde Arsenal er niet meer in om het Oblak moeilijk te maken, waar invaller Fernando Torres nog het doel van Ospina onder vuur nam. Atlético Madrid gaat op 16 mei op voor de derde winst van de Europa League.