Trailers kijken: de bioscoopreleases van week 18

louser

Deze week maakt er geen grote blockbuster zijn entree in de Nederlandse bioscopen, maar gelukkig zijn er toch een aantal leuke releases deze week! Zo is er onder andere een thriller waarin Al Pacino zijn opwachting maakt en zien we Charlize Theron schitteren in een dramatische komedie. De meest geanticipeerde release van deze week is echter het nieuwe animatie-meesterwerk Isle of Dogs van regisseur Wes Anderson, die bekend is van Fantastic Mr. Fox en The Grand Budapest Hotel

Hangman

Gevierd crime detective Ray Archer (Al Pacino) wordt gekoppeld aan profiler Will Ruiney (Karl Urban) om samen een van de gewelddadigste seriemoordenaars van de stad te vangen. Hij speelt een gestoorde versie van het kinderspelletje ‘galgje’. Crimineel journalist Christi Davies (Brittany Snow) rapporteert over misdaad in de stad en schaduwt de detectives tijdens hun onderzoek. Het trio heeft een race tegen de klok om de moorden te voorkomen. Elke 24 uur wordt er een slachtoffer opgehangen met een letter op de borst of rug gesneden. Zo wordt het spel gespeeld.

Possessed

Een jonge hoofdpersoon (Olivia Lonsdale) stuit diep in het voormalige Joegoslavië op de erfenis van het communisme: ingestorte gebouwen, verlaten vliegvelden, achtergelaten boeken. Die botsing met de geschiedenis maakt haar melancholiek en brengt bijna vergeten emoties naar boven. Ze begint na te denken over de toekomst. Possessed verbeeldt de effecten van de smartphone op onze maatschappij en ons zelfbeeld. Vergezeld van analyses door de politicologen Alex Williams en Nick Srnicek leggen de filmmakers met een stroom van associatieve, poëtische beelden en confronterende found footage een prikkelend verband tussen empathie, politiek en solidariteit. Possessed is gemaakt door Metahaven (Vinca Kruk en Daniel van der Velden, makers van onder andere Information Skies), en de veelbekroonde documentairemaker Rob Schröder (Ouwehoeren).


Isle of Dogs

Isle of Dogs vertelt het verhaal van Atari Kobayashi, een 12-jarig pleegkind van de corrupte burgemeester Kobayashi. Na het uitroepen van de noodtoestand worden alle huisdieren van Megasaki City verbannen naar een grote afvalstortplaats genaamd Trash Island. Atari steekt alleen, in een Junior-Turbo Prop vliegtuigje de rivier over op zoek naar zijn waakhond Spots. Eenmaal aangekomen op Trash Island begint hij samen met een groep nieuwgevonden bastaard-vrienden aan een epische reis die het lot en de toekomst van hele provincie zal bepalen. De stemmencast van Isle of Dogs bestaat uit onder andere Scarlett Johansson, Bryan Cranston, Frances McDormand, Bill Murray, Edward Norton, Tilda Swinton en Ken Watanabe.

Tully

Marlo (Charlize Theron) heeft altijd alles onder controle gehad, maar nu het gezin een derde kind heeft, wordt het haar allemaal wat teveel. Wanneer Marlo’s rijke broer voorstelt om een nanny te betalen om zich ’s nachts over het kind te ontfermen, lijkt het een voorstel dat ze onmogelijk kan weigeren. De beeldschone Tully (Mackenzie Davis) blijkt bovendien de beste nachtnanny die elke moeder zich kan wensen. Marlo komt langzaam weer tot leven en er ontstaat een intense band tussen haar en Tully. Het blijkt dat ze toch meer gemeen hebben dan ze in eerste instantie dacht…

Marjorie Prime

In een tijd waarin kunstmatige intelligentie heel gewoon is geworden, krijgt de 86-jarige Marjorie gezelschap van een leergierig hologram. Deze ‘prime’ is een jongere versie van haar overleden man Walter, die herinneringen met Marjorie ophaalt om haar verslechterende geheugen te trainen. Maar de prime kent alleen de feiten en herinneringen die hem verteld zijn, die dus ook te manipuleren zijn – door Marjorie of bijvoorbeeld haar schoonzoon Jon.

Bad Samaritan

De getalenteerde fotograaf Sean Falco rommelt wat aan in zijn leven. Hij runt samen met een vriend een louche parkeerservice, waarbij ze regelmatig hun klanten bestelen door met hun eigen sleutelbos bij hen in te breken. Wanneer de arrogante Cale Innman zijn Maserati bij hen afgeeft, besluit Sean zijn huis binnen te dringen. Maar daar doet hij een schokkende vondst; Cale blijkt thuis een vrouw gevangen te houden. Sean kan haar niet direct redden, maar hij is vastbesloten de vrouw te bevrijden. Zodra Cale lucht krijgt van Sean’s reddingsactie doet hij er alles aan om het leven van Sean te ruïneren. Wat volgt is een wederzijdse klopjacht met verstrekkende gevolgen! Niemand is meer veilig voor de moordlustige Cale…

Homecoming (1945)

Het is een bloedhete dag in augustus 1945. Terwijl de inwoners van een Hongaars provinciedorpje zich voorbereiden op een huwelijk, arriveren een orthodoxe joodse vader en zoon in het plaatselijke stationnetje. Ze huren een paardenkar waarin ze zwijgzaam twee houten kratten laten vervoeren. Er ontstaat onrust. Wat bevindt zich in de kisten en wat is hun doel? De dorpsbewoners gaan gebukt onder een collectief schuldbesef en door hun komst komen donkere geheimen en herinneringen bovendrijven. Is het familie van joodse dorpsgenoten die werden gedeporteerd en komen ze hun clandenstien verkregen eigendommen opeisen? Het dorp raakt in paniek en begint maatregelen te nemen..