PEC Zwolle legt talenten Ajax en Feyenoord vast

Redactie

PEC Zwolle heeft zich voor komend seizoen versterkt met Gustavo Hamer en Zian Flemming. Beide middenvelders hebben een driejarig contract gekregen.

De 20-jarige Hamer werd dit seizoen door Feyenoord verhuurd aan FC Dordrecht. "Ik ben hartstikke blij dat PEC Zwolle voor mij heeft gekozen. Het spreekt voor zich dat ik nu al ontzettend veel zin heb in het nieuwe seizoen. Ik ga dan ook mijn uiterste best doen om mij voor de volle honderd procent in te zetten voor deze nieuwe club", zegt hij op de officiële website van PEC Zwolle.

Flemming (19) werd dit seizoen met Jong Ajax kampioen van de Jupiler League. Hij speelde in 25 wedstrijden mee. "PEC Zwolle is voor mij een juiste stap in mijn carrière. Ik heb er alle vertrouwen in dat ik bij deze mooie club, die bekend staat om verzorgd en attractief voetbal, de kans krijg mezelf verder te ontwikkelen. Daarnaast is spelen in de Eredivisie een prachtige uitdaging voor mij."

PEC Zwolle sluit de reguliere competitie zondag af tegen AZ (uit). Het team van John van 't Schip staat achtste, maar ADO Den Haag (negende) heeft evenveel punten en treft zondag Roda JC in Kerkrade. De nummer acht plaatst zich voor de play-offs voor Europees voetbal, voor de andere ploeg is het seizoen voorbij.