'Fred Rutten in beeld bij FC Twente'

Redactie

Fred Rutten is in beeld als beoogde nieuwe technisch eindverantwoordelijke bij FC Twente. Hij moet de schouders eronder zetten bij zijn oude liefde.

Dat is althans de verwachting van De Telegraaf. Het dagblad stelt dat de Tukkers hem zo snel mogelijk weg hopen te lokken bij zijn huidige club Maccabi Haïfa. Hij zou enige tijd geleden al door de raad van commissarissen benaderd zijn en als hij toehapt, krijgt hij volgens de krant de ruimte om het technische plaatje naar zijn goeddunken in te vullen.

FC Twente is van plan om zo snel mogelijk een selectie samen te stellen die in de Jupiler League mee kan doen om de titel. Daarbij zou de club dus hopen op de diensten van oud-speler en -trainer Rutten, plus een kapitaalinjectie door Twentse ondernemers. Dat moet via een aandelenemissie zo'n vijftien miljoen euro in het laatje brengen.

Dat is één van de plannen die algemeen Erik Velderman heeft ontvouwd. De beleidsbepaler weet dat heel de organisatie moet veranderen, maar wil nog niet te veel in details treden. De interesse in de diensten van Rutten wil hij dan ook niet bevestigen. Wel gaf hij in De Telegraaf aan dat de club zo spoedig mogelijk spijkers met koppen wil slaan over de invulling van belangrijke functies. "En dat geldt ook voor alles rond het eerste elftal. Het zal niemand verbazen dat alles op alles wordt gezet om rond het voetbalbedrijf zo weinig mogelijk te bezuinigen."

Het dagblad meldt ten slotte dat Rutten al eerder op de post van technisch directeur had kunnen zitten. Hij zou zijn hulp afgelopen herfst al hebben aangeboden, maar dat werd geweigerd door Jan van Halst. Die twee hebben volgens verhalen in de media geen goede verstandhouding. Inmiddels heeft Van Halst zijn vertrek bij de club aangekondigd.