Nainggolan: "Het wordt nog lastiger dan tegen Barcelona"

Redactie

AS Roma heeft na de geweldige zege op Barcelona ook tegen Liverpool een wonder nodig. Radja Nainggolan beseft hoe groot de uitdaging is.

"We weten allemaal dat het moeilijk wordt, maar dat was het tegen Barcelona ook. En toen hebben we het toch gehaald. We moeten geloven in wat we kunnen doen", zei de Belgische middenvelder dinsdag op de persconferentie. Roma ontvangt Liverpool woensdagavond in Stadio Olimpico. Vorige week gingen de Romeinen op Anfield met 5-2 onderuit.

In de kwartfinales overleefde Roma een 4-1 nederlaag in Camp Nou door de return voor eigen publiek met 3-0 te winnen. "Ik denk dat het nog lastiger wordt dan tegen Barcelona, omdat Liverpool in mijn ogen fysiek sterker is", sprak Nainggolan over de halve finale tegen de Engelsen.

"Het enige dat we kunnen doen is proberen om drie goals te maken en geen tegendoelpunten te incasseren." AS Roma stond één keer in de finale van de Europacup 1. In 1984 werd nota bene in Olimpico de finale verloren van Liverpool, dat de beslissende strafschoppen beter nam.