Tottenham boekt degelijke zege op Watford

Redactie

Tottenham Hotspur heeft op Wembley drie punten gepakt tegen Watford. De thuisploeg zag hoe de Londense opponent de nodige kansen miste.

Voor eigen publiek begonnen de Spurs aanvallend, al werd de defensie van Watford in de eerste tien minuten nog niet echt getest. Toch kwam Tottenham na zestien minuten op voorsprong, met wat hulp van doelman Orestis Karnezis. De Griek blunderde bij een voorzet van Kieran Trippier, waardoor Christian Eriksen de bal voor zijn voeten kreeg en Dele Alli liet scoren.

Hoewel het team van Mauricio Pochettino bleef aandringen, kregen de gasten ook ineens een goede scoringskans. Na balverlies van Eric Dier dwong Andre Gray keeper Hugo Lloris uiteindelijk tot een redding. Vlak voor rust moest de Franse sluitpost ook ingrijpen bij een poging van Richarlison.

De tweede helft was pas drie minuten oud toen Tottenham de score al uitbreidde. Harry Kane hoefde alleen zijn voet maar tegen de bal te zetten bij een prima voorzet van Trippier. De Engelse spits maakte zo zijn 27ste Premier League-doelpunt van dit seizoen. Topscorer Mohamed Salah staat op 31.

Na een uurtje spelen nam de thuisploeg wat gas terug en kon Watford wat meer aan aanvallen denken. Richarlison kreeg een aardige kans, maar hij schoot over het Londense doel nadat Troy Deeney de bal met het hoofd had klaargelegd. In de slotfase werd een goal van Kane afgekeurd voor buitenspel, waardoor het 2-0 bleef. De Spurs blijven daardoor vierde met vijf punten voorsprong op Chelsea.