Fiorentina deelt Napoli mokerslag uit

Redactie

Napoli heeft in de titelstrijd met Juventus drie dure punten laten liggen. De nummer twee van de Serie A ging hard onderuit bij Fiorentina.

Nadat koploper Juventus zaterdag nog net won van Internazionale (2-3) moest Napoli zondag drie punten pakken in Florence. Binnen tien minuten ging het voor de bezoekers al mis. De doorgebroken Giovanni Simeone werd neergehaald door Kalidou Koulibaly, waarna de scheidsrechter een gele kaart en een strafschop gaf.

De videoscheidsrechter (VAR) oordeelde vervolgens dat de overtreding net buiten het strafschopgebied was gemaakt. Het werd een vrije trap voor Fiorentina, maar Koulibaly kreeg in plaats van geel ineens een directe rode kaart. Fiorentina wist die overtalsituatie tien minuten voor rust uit te drukken in een doelpunt. Simeone speelde de bal door de benen van doelman Pepe Reina.

Toen de tweede helft ruim een kwartier oud was, maakte de zoon van de coach van Atlético Madrid ook zijn tweede treffer. In blessuretijd werd het via Simeone zelfs nog 3-0. Napoli heeft daardoor met nog drie wedstrijden te gaan vier punten achterstand op Juventus, dat bovendien over een veel beter doelsaldo beschikt.

Overige uitslagen Serie A
Crotone - Sassuolo 4-1
Atalanta Bergamo - Genoa 3-1
Benevento - Udinese 3-3
Bologna - AC Milan 1-2
Hellas Verona - SPAL 1-3
Sampdoria - Cagliari 4-1
Torino - Lazio 0-1