Celtic kampioen na ruime zege in Old Firm

Redactie

Celtic heeft zich met een klinkende overwinning op Rangers tot kampioen van Schotland gekroond. Het is voor de club de zevende titel op rij.

Vorig seizoen pakte Celtic ongeslagen de titel en hoewel het elftal van manager Brendan Rodgers dit seizoen drie keer verloor, mag het zich nu met nog drie duels te gaan toch al landskampioen noemen. Dankzij goals van Odsonne Édouard (twee) en James Forrest stonden The Bhoys op Celtic Park halverwege al op een 3-0 voorsprong.

Meteen na de pauze was ook Tom Rogic trefzeker, waarna Callum McGregor de eindstand na 52 minuten al op 5-0 bepaalde. Celtic speelde de wedstrijd daarna rustig uit. Twee weken geleden won de Schotse kampioen al met 4-0 van Rangers, toen in de halve finale van de FA Cup.

Celtic, dat nu 49 keer de beste van Schotland is geworden, begint het nieuwe seizoen eind juli in de eerste voorronde van de Champions League. De nummers twee en drie spelen voorrondes van de Europa League. Aberdeen is nu tweede met drie punten voorsprong op zowel Rangers als Hibernian.