NHL: 'Golden goal' Golden Knights afgekeurd, Sharks winnen alsnog

heywoodu

De ijshockeyers van de San Jose Sharks hebben de stand in de tweede ronde van de play-offs in de NHL tegen de Vegas Golden Knights weer op gelijke hoogte gebracht. In Vegas won de thuisploeg het eerste duel, maar de Sharks pakten de tweede wedstrijd.

William Karlsson bracht de Golden Knights met twee goals op voorsprong, maar Brent Burns en Logan Couture zorgden voor een gelijke stand. Burns tekende in de tweede periode zelfs voor de 2-3 voorsprong, waarna Nate Schmidt voor overtime zorgde met de 3-3.

In overtime werd aanvankelijk niet gescoord en dus ging men naar een tweede verlenging. Daarin leek Jonathan Audy-Marchessault de winnende goal te maken, maar deze werd wegens goaltender interference afgekeurd. Couture was kort daarop wél trefzeker en dus wonnen de Sharks: 3-4.

In Tampa Bay nam de Lightning het in het eerste onderlinge duel op tegen de Boston Bruins. De zo effectieve aanvallende linie van de thuisploeg werd volkomen overschaduwd door die van Boston: David Pastrnak, Patrice Bergeron en Brad Marchand vormden een dodelijk trio.

De jonge Tsjech Pastrnak was betrokken bij vier van de eerste vijf goals, allemaal via een assist. Marchand was goed voor drie assists en één goal, Bergeron scoorde twee keer en dat gold ook voor Rick Nash. Steven Stamkos en Nikita Kucherov kregen bij Tampa Bay nauwelijks kansen en de Bruins wonnen dan ook met 2-6.

De hoogtepunten van de dag (Bron: YouTube)