FOK! Wat een weer: flink wat regen met kans op onweer

Stephan (Stephan5)

Gegroet!

Het was gisteren een beetje saai weer buiten. De bewolking voerde de boventoon en daaruit vielen ook nog enkele buien. Een paar daarvan waren vrij pittig en brachten zo her en der nog 5 mm of iets meer. In het zuidoosten bleef het overwegend droog en scheen de zon iets vaker. Met 12 tot 17 graden waren de temperaturen vrij normaal.

Vandaag gaat er wat gebeuren. Boven Spanje onstaat een actieve depressie en die trekt noordwaarts om morgenmiddag boven Normandie uit te komen. Als eerste trekt er morgen een regenstoring over waarbij misschien wel 10 mm regen valt. Dit met name in het westen. Vervolgens wordt het weer enige tijd droog. Zeker in het oosten en zuiden kan het dan nog even opklaren. In die opklaringen kan het dan nog even goed opwarmen naar 20 graden of iets meer. In de kuststreek blijft het duidelijk koeler. In de loop van de dag gaan zich boven Frankrijk stevige regen- en onweersbuien ontwikkelen en die trekken dan NNO-waarts. De buien lijken zich vooral aan de warme zijde van de depressie te gaan ontwikkelen. Dus ik verwacht de zwaartste buien in het zuiden en oosten. In Duitsland kan het nóg wat heftiger uitpakken. Even oppassen dus.

Tegelijkertijd onstaat er ook een groot en actief regengebied in het koele gebied. Dit trekt in de avond geleidelijk ons land binnen en ook daar kunnen best wel flinke hoeveelheden regen uit gaan vallen. Toch wel zo'n 20 tot 25 mm is mogelijk. Deze regen houd dan lange tijd aan. Misschien wel tot maandagmiddag. Hier weet ik echter vanavond pas meer over te vertellen.

Wat ook gaat opvallen is de wind. Die draait naar het noordoosten en neemt toe naar matig tot vrij krachtig en aan zee misschien wel tot hard. Dus in combinatie met alle nattigheid niet echt aangenaam weer dus.

Tot vanavond!

Nederland
 

Zonsondergang met mooie kleuren. (Foto: Stephan5)
Een fraaie zonsondergang bij mij thuis van een tijdje geleden. (Foto: Stephan5)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!