Struve vecht deze zomer op UFC Hamburg tegen Pool

Floris_Stempel

UFC-vechter Stefan Struve kan zich opmaken voor een nieuw gevecht in de octagon nadat de UFC heeft aangekondigd dat de Pool Marcin Tybura hem op 22 juli op zal wachten tijdens UFC Fight Night 134 in Hamburg, Duitsland.

Beide vechters hebben hun laatste twee gevechten verloren, dus er staat heel wat op het spel die avond. De UFC staat er om bekend dat vechters met een slechte score zonder pardon de organisatie worden uitgegooid, al moet gezegd worden dat beide mannen verloren hebben van erg sterke tegenstanders. Struve van de sterk opkomende Rus Alexander Volkov en van voormalig kampioen Andrei Arlovski, Tybura van voormalig kampioen Fabricio Werdum en van de verwoestende Derrick Lewis.


Stefan Struve (Foto: Gettyimages)

Tybura vocht tegen Werdum nadat Mark Hunt van het programma gehaald was en Tybura maakte het de oud kampioen gedurende vijf ronden enorm lastig. De jury was uiteindelijk toch unaniem in hun beslissing. Tegen de keiharde Lewis leek Tybura op winst af te stevenen, maar de Amerikaan wist het tij in de laatste ronde te keren en sloeg de Poolse zwaargewicht met nog ruim twee minuten op de klok knock-out.

Struve ging minder florissant ten onder tegen zijn laatste twee tegenstanders. Tegen Volkov zat niets mee en de berekende Rus sloeg de Nederlander voor het einde van de derde ronde naar het canvas. Struve's gevecht tegen Arlovski liet een uitgebluste en weinig gemotiveerde Struve zien, niet gebruikmakend van zijn sterke punten en afwachtend. De jury besloot dan ook unaniem dat Struve niet goed genoeg was voor het niveau van Arlovski, een teleurstellend gegeven voor de UFC-veteraan.

Met UFC Hamburg daalt de UFC inmiddels voor de zesde maal neer in Duitsland en voor de tweede maal in Duitsland's belangrijkste havenstad. Verder waren Berlijn (2x), Keulen en Oberhausen al eerder gaststeden voor het grootste MMA-spektakel ter wereld. UFC Hamburg wordt op zaterdag 22 juli gehouden in het Barclaycard Arena, thuishaven van voetbalclub HSV Hamburg.

Voorlopig programma UFC Fight Night 134:
Volkan Oezdemir vs Mauricio Rua
Nasrat Haqparast vs Marc Diakiese
Stefan Struve vs Marcin Tybura
Darko Stosic vs Jeremy Kimball
Glover Teixeira vs Ilir Latifi 


Kennismaking met de kunsten van Marcin Tybura (Bron: Youtube)