NFL: Mayfield als eerste gedraft, zwaar geblesseerde Shazier maakt indruk

heywoodu

In het AT&T Stadium in Arlington in Texas is donderdagavond de draft begonnen in de NFL: 256 spelers maken daarin de overstap van het college football naar de NFL, waarvan de teams in een bepaalde volgorde hun keuzes bekend mogen maken.

Het is altijd weer een 'dingetje' wie de nummer één draft pick is en de keuze was dit keer voor de Cleveland Browns, de nummers laatst van de reguliere competitie die daardoor als eerste mochten kiezen.

De keuze viel op de 23-jarige quarterback Baker Mayfield, vorig jaar winnaar van de Heisman Trophy - de prijs voor beste speler in het college football. Mayfield speelde bij de Oklahoma Sooners, met wie hij de halve finales van het nationale kampioenschap verloor in een sensationele Rose Bowl.

De Browns kiezen voor Mayfield (Bron: YouTube)

Een andere opvallende verschijning tijdens de draft was Ryan Shazier. De speler van de Pittsburgh Steelers liep in december een zeer zware blessure op tijdens het duel met de Cincinnati Bengals: zijn rug en wervelkolom werden hard geraakt en hij kon enige tijd zelfs zijn benen niet bewegen.

Toen het tijd was voor de Steelers om hun pick in de eerste ronde van de draft bekend te maken kwam niemand minder dan Shazier richting de microfoon lopen, zij het met wat moeite en ondersteund door zijn verloofde. Het leverde Shazier een staande ovatie op van de fans in Arlington.

Shazier kondigde aan dat de Steelers kozen voor Terrell Edmunds van Virginia Tech en dat was bijzonder: diens broer Tremaine Edmunds was ook al gekozen (Buffalo Bills) en het was voor het eerst dat twee broers allebei gekozen werden in de eerste ronde van een NFL draft.

De familie Edmunds is overigens sowieso goed vertegenwoordigd: de iets oudere Trey speelt al bij de New Orleans Saints en vader Ferrell speelde ook zes jaar in de NFL. 

Shazier kondigt de eerste keuze van de Steelers aan (Bron: YouTube)