Bejaarde bruut beroofd van auto

Monique Verlind (DJMO)

Donderdagmiddag is een 85-jarige man uit de gemeente Terneuzen op bruuske wijze uit zijn auto gehaald door een onbekende man. Vervolgens gaat deze er, samen met een tweede man, vandoor met zijn auto.

Het slachtoffer zat rond 16.45 uur in zijn auto die hij aan de Westerscheldezijde had geparkeerd. Vanuit het centrum van Breskens zag hij twee mannen achter langs zijn auto lopen. Een van de mannen vroeg aan het slachtoffer of hij hen beiden naar België wilde brengen. Toen het slachtoffer dit weigerde, trok de man hem met geweld uit zijn auto. De aanvaller kroop vervolgens achter het stuur en reed samen met zijn kompaan in onbekende richting weg.

Signalement
Het verbouwereerde slachtoffer heeft een goed signalement van zijn aanvaller doorgegeven aan de politie. Het gaat om een blanke man met strak naar achteren gekamd haar (mogelijk in een staartje). Zijn leeftijd wordt geschat tussen de 40 en 45 jaar. Hij heeft een stevig breed postuur en is ongeveer tussen de 1.80/1.85 meter lang. Verder heeft hij mogelijk werkkleding aan en spreekt met een Belgisch accent. Het slachtoffer beschrijft zijn belager als een guur onverzorgd type. Van zijn kompaan is geen duidelijk signalement.

De politie is op naar mensen die getuige zijn geweest van dit incident. Hebt u donderdagmiddag 26 april jl. tussen 16.00 en 16.45 uur iets verdachts gezien rondom de parkeerplaatsen aan de Promenade in Breskens? Of hebt u de gestolen Suzuki, type Splash met kenteken 12-LSP-1 zien rijden? Meld u zich dan via 0900 8844,