Agressieveling bijt agent in been

Monique Verlind (DJMO)

Een 19-jarige Eindhovenaar heeft donderdagavond rond middernacht een agent gebeten en in zijn been gestoken met een huissleutel. De man verzette zich hevig tegen zijn aanhouding toen hij bij een controle geen rijbewijs wilde tonen.

Twee surveillerende collega’s zagen de man wat eerder op de avond rijden op een scooter op de Strausslaan. Hij viel op omdat hij met hoge snelheid een bocht nam en daarbij bijna het evenwicht verloor. De man droeg ook geen helm. Omdat de agenten op weg waren naar een andere melding, gingen ze op dat moment niet achter de man aan.

Na afhandeling van de eerdere melding reden de collega’s over de Laagstraat en zagen daar de man staan naast zijn scooter. Daarop besloten zij hem alsnog te controleren. De man weigerde echter zijn rijbewijs te tonen, reageerde agressief naar de agenten en wilde weglopen. De man reageerde niet toen de agenten hem vertelden dat hij moest blijven staan. Toen hij bij een aantal woningen op de deur begon te bonken en aanbelde, besloten ze over te gaan tot aanhouding.

Agressief
De verdachte verzette zich daarbij hevig en de agenten werden gedwongen om geweld te gebruiken. Toen de man op de grond lag, bleek hij inmiddels zijn huissleutels in zijn hand te hebben. Daarmee stak hij meerdere malen in het onderbeen van één van de agenten. Ook beet hij door de broek van de agent heen in zijn been. De agent zag zich daarbij gedwongen om de verdachte onder andere enkele klappen te geven in het gezicht.

Uiteindelijk kon de verdachte geboeid worden en naar het bureau worden overgebracht. De verdachte is na controle in het ziekenhuis ingesloten op het politiebureau. Hij bleek niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Ook de gebeten agent werd behandeld aan enkele lichte verwondingen die hij opliep aan zijn onderbeen. Hij doet aangifte tegen de verdachte voor mishandeling.

Agressieveling bijt agent in been (Foto: Stockfoto politie.nl)
Agressieveling bijt agent in been (Foto: Stockfoto politie.nl)