Drie opeenvolgende opgaves op centre court Stuttgart

heywoodu

Tennisfans die donderdag kaarten hadden voor het centre court op het WTA-toernooi in Stuttgart zijn toch een beetje bedrogen uitgekomen: de laatste drie wedstrijden van de dag eindigden allemaal met een opgave.

Het begon met de Tsjechische tiener Marketa Vondrousova: de nummer 73 van de wereld speelde tegen Elina Svitolina (WTA-4) en was in de eerste set duidelijk de betere. De Oekraïnse nam het in set twee echter over en bij 3-2 in de derde set moest Vondrousova opgeven met een blessure aan haar rechterdij.

Vervolgens was het de beurt aan Angelique Kerber, de thuisfavoriete en nummer twaalf van de wereld. De voormalig wereldranglijstaanvoerster speelde tegen Anett Kontaveit uit Estland, die de eerste acht games allemaal won. Kerber gaf er vervolgens de brui aan en liet later weten al tijdens de warming-up last te hebben van haar rechterbovenbeen.

Garbiñe Muguruza, de nummer drie van de wereld, moest voor het sluitstuk zorgen tegen Anastasia Pavlyuchenkova (WTA-27). De Russische speelde sterk en pakte de eerste set, waarna het voor Muguruza ook klaar was: nog voor set twee begon gaf de Spaanse op met een rugblessure.