Bacuna laat FC Groningen wachten

Redactie

Juninho Bacuna heeft geen haast om zijn contract bij FC Groningen te verlengen. De middenvelder wil eerst afwachten wat de transferperiode hem brengt.

In gesprek met Voetbal International toont de twintigjarige middenvelder zich gretig om verder te kijken dan de Trots van het Noorden. Die club wil zijn contract graag verlengen, maar Bacuna geeft aan eerst de competitie af te willen maken. "Daarna kijken we wel of we gaan verlengen of niet."

Aan carrièreplanning zegt de middenvelder niet te doen. "Ik voel me er al wel klaar voor om een stap te maken, maar nog één of twee jaar voetballen bij FC Groningen is ook bepaald geen straf", meent Bacuna. We zien het aan het einde van het seizoen wel. Tot die tijd telt voor mij alleen de FC."

Tot nu toe heeft Bacuna 92 keer de clubkleuren verdedigd en daarin wist hij vier keer te scoren. "Ik speel al 3,5 jaar in het eerste van FC Groningen. Ik heb nog met geen enkele club gesproken. Misschien mijn zaakwaarnemer wel, maar ik heb hem gevraagd mij er voorlopig buiten te houden", aldus de twintigjarige die direct zou tekenen als een grote club zich meldt. "Dan denk ik niet: ik moet eerst nog een tussenstap maken. Ik zie wat er komt en op basis daarvan neem ik een beslissing."

Over de jeugdinternational in Groningse dienst sprak Willem van Hanegem onlangs nog uit dat hij een stap naar de traditionele top drie van Nederland makkelijk aan zou kunnen. Juninho is de jongere broer van Leandro Bacuna, die zijn wedstrijden tegenwoordig speelt voor het Engelse Reading.