Van der Vaart naar Telstar?

Redactie

Telstar gaat Rafael van der Vaart proberen te verleiden om terug te keren naar de Nederlandse velden en aan de slag te gaan in Velsen.

Het contract van de 35-jarige middenvelder bij FC Midtjylland loopt komende zomer af en Telstar wil daar optimaal gebruik van maken. "De grootste uitdaging van technisch directeur Piet Buter en mij is om Rafael van der Vaart te halen", vertelt Telstar-trainer Mike Snoei in gesprek met De Telegraaf .

"Ik weet dat Piet er alles aan gaat doen. Hij vindt het vast niet leuk dat ik dit al verklap, maar ik meen het. Rafael moet hier zijn loopbaan afsluiten. Hij komt hier uit de buurt, Piet heeft al met zijn vader Ramon gesproken. Die komt van De Kennemers en rijdt op de fiets naar Telstar."

Telstar krijgt via de play-offs de kans om te promoveren naar de Eredivisie en in de halve finales wacht een confrontatie met De Graafschap. "Ik zie een mooie rol voor hem. Als een spelverdeler. Hij krijgt een stuk verantwoordelijkheid en geloof mij nou, de ontwikkeling van die jonge gasten gaat een stuk sneller met Van der Vaart tussen hen in. Ik ben ervan overtuigd dat Rafael ook gewoon nog lekker wil voetballen, in de regio waar het begonnen is, in Nederland. Hij heeft het niet voor niets al een keer laten vallen natuurlijk. We moeten er serieus werk van maken."