Napoli klopt Juventus en is terug in titelstrijd

Redactie

Napoli is weer vol in de race voor de Italiaanse titel nadat de ploeg zondagavond met 0-1 te sterk was op bezoek bij Juventus.

Vier punten was het verschil tussen de koploper en nummer twee voor aanvang van de 34ste speelronde, waarbij Napoli bij een zege de achterstand kon terugbrengen tot één punt. Al snel kreeg Juventus een snelle tegenvaller te verwerken nadat Giorgio Chiellini geblesseerd af moest haken en hij zich moest laten vervangen door Stephan Lichtsteiner.

Na een kwartier spelen kwam de koploper bijna op voorsprong. Een vrije trap van Miralem Pjanic werd van richting veranderd en rolde via de paal naast. Voor Napoli werd Mário Rui gevaarlijk en de Portugees dwong Gianluigi tot een redding. De ploeg uit Napels ging op jacht naar de 0-1 en een schot van Marek Hamsik ging net naast. Nog voor rust dacht het elftal van Maurizio Sarri op voorsprong te komen, maar een treffer van Lorenzo Insigne werd vanwege buitenspel geannuleerd.

Napoli werd na rust ook direct gevaarlijk, waar Hamsik de bal in het zijnet schoot. Voor La Vecchia Signora liet invaller Juan Cuadrado zich gelden met een schot dat geblokt werd door de defensie van de gasten. Napoli was de enige ploeg die op zoek ging naar een treffer, maar schoten van Lorenzo Insigne en José María Callejón leverden niets op. De wedstrijd leek af te stevenen op 0-0, totdat Kalidou Koulibaly in de negentigste minuut voor het verschil zorgde. Uit een corner kopte de centrale verdediger de 0-1 tegen de touwen en hielp daarmee Napoli aan de zege. Met nog vier wedstrijden te spelen is het verschil tussen beide ploegen teruggebracht tot één punt.

Uitslagen Serie A zondag
Cagliari - Bologna 0-0
Atalanta - Torino 2-1
Chievo - Inter 1-2
Lazio - Sampdoria 4-0
Udinese - Crotone 1-2
Juventus - Napoli 0-1