Manchester United klopt Tottenham en is bekerfinalist

Redactie

Manchester United heeft zich op Wembley geplaatst voor de finale van de FA Cup. In een zeer spannend duel werd Tottenham Hotspur verslagen.

In de eerste twintig minuten zag het er zeker niet naar uit dat United zou winnen, want Tottenham begon uitstekend aan de wedstrijd. De Londenaren waren feller in de duels en ze creëerden de beste scoringskansen. Dele Alli wist één van de eerste mogelijkheden meteen af te ronden.

De Engelsman kon van dichtbij met links binnentikken nadat Davinson Sánchez met een uitstekende lange bal Christian Eriksen had gevonden. Vanaf de rechterflank legde de Deen de bal panklaar voor Alli: 0-1. Het tempo lag in die openingsfase zeer hoog en nadat United enigszins van de schrik was bekomen, kreeg de ploeg van Mourinho meer controle.

Na een minuut of 24 zorgde Alexis Sánchez voor de gelijkmaker. Paul Pogba zette links bij de zijlijn Mousa Dembélé van de bal af en hij vond met een prima voorzet Sánchez, die met een kopbal keeper Michel Vorm versloeg. Het was voor de Chileen alweer zijn vijfde doelpunt in vijf FA Cup-duels op Wembley.

De wedstrijd ging vanaf dat moment gelijk op en Tottenham bleef ook gevaarlijk. Eric Dier was in het slot van de eerste helft dicht bij een goal toen zijn poging via Chris Smalling tegen de paal belandde. Na de pauze nam United na ruim een kwartier de leiding. Een aanval via Romelu Lukaku en Sánchez werd afgerond door Ander Herrera.

In de jacht op de gelijkmaker miste Eriksen het doel maar net met een afstandsschot en in de slotfase kreeg invaller Victor Wanyama zijn inzet niet op doel gericht. Manchester United hield daardoor stand en neemt het in de finale (zaterdag 19 mei) op tegen Chelsea of Southampton. Zij staan zondag tegenover elkaar in de andere halve finale.

Tottenham's Mousa Dembele in action with Manchester United's Ander Herrera. (PRO SHOTS/Action Images)
Tottenham's Mousa Dembele in duel met Manchester United's Ander Herrera. (PRO SHOTS/Action Images)