Verbeek over Twente: "Dan zal er toch ook wel iets structureel mis zijn"

Redactie

Gertjan Verbeek heeft zijn ontslag bij FC Twente nog geen plekje kunnen geven. De 55-jarige trainer moest eind maart vertrekken bij de club.

Verbeek werd eind oktober vorig jaar aangesteld als trainer van FC Twente en zat uiteindelijk slechts 21 wedstrijden op de bank, wat drie zeges opleverde. In december werd er gewonnen op bezoek bij NAC Breda (1-2) en in de KNVB Beker werd de halve finale bereikt na overwinningen op Ajax en SC Cambuur.

"Ach, het is gewoon een teleurstelling. Het doet wat met je. Maar na verloop van tijd heelt alles. En het heeft ook zo zijn voordelen. De spanning is bijvoorbeeld weg", vertelt Verbeek in gesprek met De Telegraaf. "Ik volg FC Twente wel, maar het roept minder emotie op. Dat is ook weleens lekker."

Met nog twee competitiewedstrijden te spelen heeft hekkensluiter FC Twente een achterstand van vier punten op nummers zeventien en zestien, Sparta Rotterdam en Roda JC Kerkrade. "Ze hebben nu de derde trainer (Marino Pusic red.) dit seizoen voor de groep staan. Mochten ze het niet redden, wat ik echt niet hoop, dan zal er toch ook wel iets structureel mis zijn."