Wolverhampton als kampioen terug naar Premier League

Redactie

Wolverhampton Wanderers is kampioen geworden op het tweede profniveau van Engeland. De ploeg was al zeker van promotie naar de Premier League.

Door een 0-4 overwinning op Bolton Wanderers kan koploper Wolves nu niet meer worden achterhaald door de concurrentie. Het elftal van manager Nuno Santo verzamelde 98 punten in 44 competitieduels in de Championship-divisie. Wolverhampton Wanderers was in het seizoen 2011/12 voor het laatst op het hoogste niveau actief.

Fulham en Cardiff City lijken uit te gaan maken wie als nummer twee ook rechtstreeks naar de Premier League promoveert. De Londenaren staan twee punten boven Cardiff, maar die ploeg heeft twee duels minder gespeeld. De nummers drie tot en met zes spelen play-offs om promotie en behalve Fulham en Cardiff eindigt ook voor Aston Villa het seizoen met play-offs of misschien dus wel rechtstreekse promotie.

Achter die drie clubs staan Middlesbrough en Millwall ook op een play-offplaats, al zijn de verschillen bijzonder klein. Brentford, de nummer elf op de ranglijst, heeft slechts vier punten minder dan Middlesbrough en dus mogen vijf clubs achter de top zes dus nog dromen van de Premier League.