NHL: Debutanten Golden Knights 'sweepen' Kings

heywoodu

De ijshockeyers van de Vegas Golden Knights hebben in hun toch al historische debuutseizoen in de NHL weer een stukje geschiedenis geschreven. De ploeg rekende in de eerste ronde van de play-offs met 4-0 af met de Los Angeles Kings: de eerste keer ooit dat een team in het debuutseizoen in de NHL een sweep neerzet in de play-offs.

De eerste drie wedstrijden werden al een prooi voor de Kings, de Stanley Cup-winnaars van 2014 en 2012. In het eigen Staples Center moest de hoop levend gehouden worden, maar dat lukte niet. Vroeg in de tweede periode werd de score geopend door uitgerekend Brayden McNabb, die van de Kings overstapte naar de nieuwe Golden Knights. Anze Kopitar en Dustin Brown waren in de slotfase nog dicht bij de gelijkmaker, maar die kwam er niet meer: 0-1.

De Columbus Blue Jackets wonnen in de Amerikaanse hoofdstad beide wedstrijden tegen de Washington Capitals, maar in de Nationwide Arena in Columbus gingen de Capitals er juist met de winst vandoor. Artemi Panarin maakte namens de Blue Jackets de gelijkmaker in de derde periode (2-2) en nadat de eerste overtime niks opleverde werkte de Deen Lars Eller in de tweede verlenging de golden goal binnen voor de Capitals: 2-3.

De Winnipeg Jets wonnen thuis twee keer van de Minnesota Wild, waarna de thuisploeg in het Xcel Energy Center de eerste zege van de serie pakte. Dinsdagavond was het echter weer raak voor de Jets: twee goals van Mark Scheifele zorgde voor de 0-2 zege, waardoor de Jets weer naar eigen huis gaan om de boel daar mogelijk te beslissen.

Uitslagen NHL dinsdag, eerste ronde play-offs
Columbus Blue Jackets - Washington Capitals 2-3 2OT (2-1 in best-of-7)
Minnesota Wild - Winnipeg Jets 0-2 (1-3 in best-of-7)
Los Angeles Kings - Vegas Golden Knights 0-1 (0-4 in best-of-7, Golden Knights door)

De hoogtepunten van de avond (Bron: YouTube)