Matthaus: "Charismatische Kovac is goede keuze voor Bayern"

Redactie

Bayern-icoon Lother Matthaus schaart zich volledig achter de keuze om Niko Kovac volgend seizoen de leiding te geven over Der Rekordmeister.

De Kroaat werd vorige week als nieuwe trainer gepresenteerd om het stokje na de zomerstop over te nemen van Jupp Heynckes. Later bekende voorzitter Uli Hoeness graag voor een langer verblijf van de huidige trainer te opteren, maar hij gaat definitief met pensioen. Ook Thomas Tüchel bedankte voor de eer en zodoende werd de aandacht verlegd naar de bij Eintracht Frankfurt succesvolle Kovac.

Daar maakt de Kroaat een geweldige opmars mogelijk door zijn team naar de subtop van de competitie te loodsen. Toen hij er ruim twee jaar geleden begon, stond de ploeg nog op een degradatieplaats. Eerder slaagde hij echter niet als bondscoach bij het Kroatische elftal, dus twijfelen sommige critici hardop over zijn vermogens als trainer bij een topclub. Matthaus niet. Hij meent dat Bayern een uitstekende keuze heeft gemaakt omdat hij charisma, passie en voetbalkennis heeft. "Hij was een leider op het veld en toont het nu ook als trainer", aldus de clubicoon tegenover Omnisport.

Het boegbeeld van de club weet dat Kovac een indrukwekkende spelerscarrière achter de rug heeft bij onder meer Bayern München, Internationale en het nationale elftal, waar hij aanvoerder was. "Bayern zocht naar een Duitstalige coach die de competitie kent. Niko voldoet daaraan. Hij transformeerde Frankfurt van een team wat op degraderen stond tot een ploeg die meedoet om een ticket voor de Champions League."

Ook de huidige trainer van Bayern is vol lof over zijn aanstaande opvolger. Heynckes stelde op een persconferentie dat de Kroaat een goede en positieve indruk op hem maakt. "Zijn werk doet hij uitstekend, dus hij is voorbestemd om hier trainer te worden. Bovenal is hij toegewijd aan zijn vak en hij is innovatief. Hij houdt van het spel en communiceert goed met zijn spelers. Ik denk dat de club een juiste keuze heeft gemaakt."