PSV heeft nieuwe linksback binnen

Redactie

Marcel Brands bevestigt dat PSV voor komend seizoen een nieuwe linksback heeft gestrikt. Hij wil nog niet zeggen om wie het gaat.

"We moeten afwachten wat er verder gebeurt, maar Joshua Brenet kan natuurlijk heel goed als rechtsback spelen indien Santiago Arias zou vertrekken", vertelt de technisch manager aan Voetbal International. Arias leek vorig jaar al te vertrekken, maar dat gebeurde niet. Zijn contract bij PSV loopt na volgend seizoen af.

In januari leek PSV zich te gaan versterken met Lumor Agbenyenu van Portimonense. "'s Avonds had hij mij nog een kopie van zijn paspoort gestuurd, hij had nog contact gehad met onze dokter", aldus Brands. "Hij zei ook: "Ik rij nu naar het vliegveld in Lissabon en stap op het vliegtuig." In het hotel daar is Sporting Portugal ingestapt, die hebben hem voor onze neus weggekaapt en sindsdien op de tribune gezet."

"Dit soort dingen gebeurt dus, terwijl wij weer moeten uitleggen waarom er geen linksback is gekomen. Maar je ziet wat er bij Sporting gebeurt, die voorzitter schorst ineens alle spelers. Moeten we dat soort mensen nog serieus nemen? Ik denk het niet." Brands vindt dat Joshua Brenet het in de tweede seizoenshelft als linksback prima heeft gedaan. "Joshua staat misschien wel symbool voor deze ploeg. Onverstoorbaar doorgaan, niet opgeven. Ik vind dat hij een heel goed seizoen heeft gehad."