Dronken drugsgebruiker bedreigt hulpverleners

Monique Verlind (DJMO)

Een agressieve man veroorzaakte maandagmiddag op de Aveling in Hoogvliet een opstopping en sloeg uit het niets een ambulancemedewerker. Bij de aanhouding even later ging hij nog steeds door het lint. Hij gaf een agent een kopstoot, en probeerde een ander, die hem zijn veiligheidsgordel wilde omdoen, te bijten. De 42-jarige Rotterdammer bleek al om 14.30 uur onder invloed van alcohol en harddrugs.

Volgens getuigenverklaringen reed de verdachte die middag samen met een vrouw stapvoets over de Aveling en stopte zijn auto plotseling midden op de weg. Achter hem stroopte het verkeer direct op en ontstond een file. Op het getoeter van de auto’s achter hem, stapte de bestuurder uit en begon tegen hen te schreeuwen. Daarna richtte hij zijn agressie op een ambulance die met een patiënt achterin stond te wachten om de rotonde op de rijden. Hij liep heftig gebarend naar de chauffeur, maande hem zijn raampje open te doen en sloeg de geschrokken ambulancemedewerker de zonnebril van zijn neus. Vervolgens ging hij er in zijn auto weer vandoor.

Na de melding ging de politie direct op zoek naar de auto waarin de verdachte reed. In de Dorpsstraat spraken getuigen agenten aan, dat verderop in de straat een vrouw werd mishandeld in een auto. Het bleek om dezelfde verdachte te gaan.

Agenten lieten hem uitstappen, arresteerden hem en zetten hem geboeid in het politiebusje, maar de man besloot dat het daarmee voor hem nog niet klaar was. Hij probeerde geboeid de autodeur te openen, en toen een politieman dat verhinderde, gaf hij hem een kopstoot. Er ontstond een worsteling om hem weer terug op zijn plek te krijgen, waarbij hij letterlijk van zich af probeerde te bijten. Onafgebroken schold hij op en bedreigde hij de politiemensen. Uiteindelijk kregen ze hem onder controle en werd hij onder luid verzet naar het bureau gebracht.

Hij had bijna vier keer de toegestane hoeveelheid alcohol in zijn bloed en een speekseltest wees op sporen van harddrugs. De man zit nog vast.

Dronken drugsgebruiker bedreigt hulpverleners (Foto: stockfoto politie.nl)
Dronken drugsgebruiker bedreigt hulpverleners (Foto: stockfoto politie.nl)