MLB: Albies op dreef, maar Braves storten in elkaar

heywoodu

De honkballers van de Atlanta Braves leken zaterdag op bezoek bij de Chicago Cubs hard op weg naar de negende zege in veertien wedstrijden, maar op Wrigley Field lieten de Cubs een comeback van enig formaat zien.

Na vier innings hadden de Braves al een 10-2 voorsprong in handen, onder meer door een homerun en vier binnengeslagen runs van Ozzie Albies. In de laatste runs ging het echter helemaal fout, te beginnen met twee gescoorde runs van de Cubs in de zevende inning.

In de achtste inning stortte het hele kaartenhuis van de Braves in elkaar. Pitches werden alle kanten op gegooid, verdedigend bakte Atlanta er ineens helemaal niks van en de Cubs scoorden de ene na de andere run. Negen in één inning, om precies te zijn, wat een 14-10 zege opleverde.

De Texas Rangers wonnen op bezoek bij de World Series-kampioenen van de Houston Astros. Yuli Gurriel sloeg de Astros met een 3-run homerun naar een 5-0 voorsprong, maar de Rangers kwamen terug. Nederlands international Jurickson Profar werd twee keer over de thuisplaat geslagen en de Rangers wonnen met 5-6.

Uitslagen MLB zaterdag
Boston Red Sox - Baltimore Orioles 10-3
Washington Nationals - Colorado Rockies 6-2
Cincinnati Reds - St.Louis Cardinals 1-6
Chicago Cubs - Atlanta Braves 14-10
Houston Astros - Texas Rangers 5-6
Tampa Bay Rays - Philadelphia Phillies 4-9
Miami Marlins - Pittsburgh Pirates 0-1
New York Mets - Milwaukee Brewers 1-5
Kansas City Royals - Los Angeles Angels 3-5
San Diego Padres - San Francisco Giants 5-4
Los Angeles Dodgers - Arizona Diamondbacks 1-9
Seattle Mariners - Oakland Athletics 10-8

Cubs - Braves (Bron: YouTube)