Man City maakt tegen Spurs einde aan negatieve reeks

Redactie

Manchester City heeft zaterdagavond een einde gemaakt aan een ongekend slechte reeks door Tottenham Hotspur op Wembley te verslaan.

The Citizens verloren drie keer op rij, tweemaal tegen Liverpool en tegen Manchester United, en dat resulteerde in de uitschakeling in de Champions League en dat het nog geen kampioen van Engeland was geworden.

Tegen the Spurs begon het overtuigend en kreeg Kevin De Bruyne een eerste kans, maar zijn schot ging ver naast. In de 22ste minuut was het wel raak. Gabriel Jesus ontsnapte aan de aandacht van Davinson Sánchez en hij bleef koel in de één op één met Hugo Lloris. Drie minuten later kreeg City de uitgelezen mogelijkheid op de 0-2, nadat Raheem Sterling door Lloris in het strafschopgebied ten val werd gebracht. İlkay Gündoğan ontfermde zich over de toegekende strafschop en faalde niet.

De thuisploeg mocht van geluk spreken dat de stand slechts 0-2 was en kwam drie minuten voor rust met enig fortuin op 1-2. Een inzet van Christian Eriksen werd in eerste instantie geblokt, maar de rebound kwam tegen het scheenbeen van de Deen en liet Ederson kansloos.

In de tweede helft kreeg Tottenham meer grip op de wedstrijd, maar toch waren het de gasten die via Jesus een goede mogelijkheid kregen op de 1-3, maar de Brazililiaan schoot naast. Toch zou de zege voor de koploper van de Premier League niet meer in gevaar komen, want in de 72ste minuut gooide Sterling de wedstrijd in het slot.

Manchester City kan zich zondag tot kampioen kronen als Manchester United op eigen veld onderuit gaat tegen West Bromwich Albion. Mochten the Red Devils minimaal een punt overhouden aan het duel dan volgt voor Manchester City volgende week zondag tegen Swansea City een tweede kampioenswedstrijd.

Liverpool

Geen enkele Senegalees heeft meer gescoord in de Premier League dan Sadio Mané. Ook Salah brak een record tijdens de 3-0 winstpartij van Liverpool.

Tegen Bournemouth had Mané slechts zeven minuten nodig om Anfield te laten juichen. Na een vernuftig balletje van Jordan Henderson kon hij vrijstaand inkoppen. De keeper kreeg daar in eerste instantie nog een hand tegen, maar was kansloos in de rebound. Bournemouth, met Nathan Aké in de basis, moest zich beperken tot verdedigen en Liverpool zocht gretig naar een tweede treffer.

In het eenzijdige duel waren Mohamed Salah, Andrew Robertson, Alex Oxlade-Chamberlain en wederom Salah voor rust dichtbij, maar de beslissing viel pas na de pauze. Toen bleek driemaal scheepsrecht voor de Egyptische aanvaller, want na 69 minuten kopte Salah de beslissende 2-0 binnen. Roberto Firmino verzorgde het slotakkoord in blessuretijd: 3-0.

Daarmee is Liverpool drie punten en twee persoonlijke records rijker. Behalve Mané voegde ook Salah een Afrikaans record toe aan zijn indrukwekkende seizoen. Hij is de eerste speler uit zijn continent die dertig keer weet te scoren in één seizoen Premier League.

Mané staat na vandaag op tien goals in de huidige jaargang. Daarmee komt de Senegalees op een totaal van 44 treffers, verdeeld over vier seizoenen op het hoogste niveau van Engeland. Dat is één goal meer dan Demba Ba, die inmiddels naar Turkije is getransfereerd.