Memphis wederom belangrijk bij winnend Lyon

Redactie

Memphis Depay heeft zijn goede vorm in de Ligue 1 bij Olympique Lyon een vervolg kunnen geven. Hij droeg bij aan de ruime zege op Amiens: 3-0.

Memphis was afgelopen weekend de grote man bij Lyon tijdens de 5-0 zege op FC Metz, waarbij de Nederlander één treffer voor zijn rekening nam en bij de andere vier treffers de assist gaf. Tegen Amiens stond hij, in tegenstelling tot Kenny Tete, wederom in de basis.

De intenties van Lyon waren vanaf de eerste minuten duidelijk en via Tanguy Ndombele en Bertrand Traoré werd de ploeg in de eerste vijf minuten twee keer gevaarlijk. Traoré had na zestien minuten zijn vizier ook niet op scherp staan, maar Mariano Díaz na een half uur spelen wel. Op aangeven van Memphis schoot de spits van dichtbij binnen. Enkele minuten voor rust probeerde Memphis de stand op 2-0 te brengen via een omhaal, maar de verdediging van Amiens kon de bal wegwerken voordat hij zijn kunststukje uit kon voeren.

Marcelo, afgelopen weekend twee keer trefzeker, vond zaterdag ook bijna weer het net. De oud-verdediger van PSV zag zijn inzet gekeerd worden door Regis Gurtner. Memphis was de gevaarlijkste man bij de thuisploeg en gooide na 83 minuten de wedstrijd in het slot. De 24-jarige aanvaller werd in stelling gebracht door Traoré en schoot raak. Traoré bepaalde enkele minuten later de eindstand op 3-0. De linkspoot kreeg de ruimte in het strafschopgebeid en schoot in de linkerhoek raak.

Uitslagen Ligue 1 zaterdag
Olympique Lyon - Amiens 3-0
Lille - Guingamp 2-2
Nantes - Dijon 1-1
Stade Rennes - FC Metz 1-2
Strasbourg - St Etienne 0-1