NHL: Flyers slaan terug, dubbele overtime in Vegas

heywoodu

In de play-offs van de NHL hebben de ijshockeyers van de Philadelphia Flyers een flinke tik uitgedeeld. In Pittsburgh waren de Penguins in de eerste wedstrijd van het eersterondeduel nog veel te sterk, maar vrijdag sloegen de Flyers terug.

Shayne Gostisbehere opende de score namens de Flyers aan het einde van de eerste periode, Sean Couturier was trefzeker in de tweede. Travis Konecny en Nolan Patrick zorgden zelfs voor 0-4, alvorens Patric Hornqvist eindelijk wat terug kon doen: 1-4. Andrew MacDonald maakte het in de slotfase nog af namens de Flyers, waardoor de stand in de serie op 1-1 komt.

In Las Vegas wonnen de Golden Knights het eerste duel van de Los Angeles Kings en vrijdag kwamen ze dankzij Alex Tuch op voorsprong in de eerste periode. Paul LaDue sloeg echter terug en daarna werd niet meer gescoord, dus was overtime nodig. Ook twintig extra minuten leverden niks op, dus ging men door naar een tweede overtime. Na 35 extra minuten, waarin vooral Kings-goalie Jonathan Quick heldendaden stond te verrichten, schoot Erik Haula de Golden Knights dan toch naar de 2-1 winst.

Ook de Winnipeg Jets boekten een tweede zege. De Minnesota Wild werd in wedstrijd één geklopt en vrijdag werd de ploeg volledig overlopen door de aanval van de Jets. Minnesota kwam tot zeventien schoten - waarvan slechts drie in de laatste periode - terwijl de Jets er meer dan veertig afvuurden op het doel van Devan Dubnyk. Het leverde pas in de derde periode een echte beslissing op: de Jets speelden zich van 1-0 naar 4-0, waarna Zach Parise de eer van Minnesota nog kon redden met de 4-1.

Uitslagen NHL vrijdag, eerste ronde play-offs
Pittsburgh Penguins - Philadelphia Flyers 1-5 (1-1 in best-of-7)
Winnipeg Jets - Minnesota Wild 4-1 (2-0 in best-of-7)
Vegas Golden Knights - Los Angeles Kings 2-1 2OT (2-0 in best-of-7)

De hoogtepunten van de avond (Bron: YouTube)